miércoles, 16 de abril de 2008

Tasca 4

a) ¿Que és una "competència" i quines són les competencies bàsiques de primaria?


Són aquells aprenentatges que deuen haver desarrollat un alumne/a al finalitzar l’ensenyansa obligatòria per a poder obtindre una realització personal, ejercir la ciudadania activa, incorporar-se a la vida adulta de manera satisfactòria i ser capaços de desenvolupar un aprenentatge permanent al llarg de la vida.

Les competències bàsiques de primaria són:

1. Competència en comunicació lingüística
2. Competència matemàtica
3. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic
4. Tractament de la informació i competència digital
5. Competència social i ciudadana
6. Competència cultural i artística
7. Competència per a aprendre a aprendre
8. Autonomia e iniciativa personal



b) ¿En que consisteix la competència "Tractament de la informació i competencia digital"?


Aquesta competencia consisteix en disposar d’habilidatats per buscar, obtenir, processar i comunicar informació, i per transformar-la en coneixement. Incorpora diferents habilitats, que van desde l’acces a la informació fins a la transmisió en distints soports una vegada tractada, incloent l’utilizació de les tecnologies de la informació i la comunicació com a element esencial per a informar-se, apredre i comunicar-se.

c) ¿Com contribueix l’àrea d’educació física a la consecució de la competencia "Tractament de la informació i competencia digital"?


L’àrea d’Educació física contribueix a la consecució de la competència "Tractament de la informació i competencia digital" resaltant la importància de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per a l’establiment de relacions amb alumnat d’altres centres docents, sobretot, en l’àmbit de l’escola rural.

D’altra banda, esta àrea col•labora, des d’edats primerenques fins a la valoració crítica dels missatges referits al cos, procedents dels mitjans
d’informació i comunicació, que poden danyar la pròpia imatge corporal. Des d’esta perspectiva es contribuïx, en certa manera, a la
competència sobre el tractament de la informació i la competencia digital.

També fa referència a utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació com a recurs de recolzament a l’àrea.



d) ¿Quins continguts i/o criteris d’avaluació relacionats amb la competència digital apareixen en l’àrea d’Educació física de primaria?


- Millora de l’orientació espacial i lateralitat a través de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

- Valoració i acceptació de la pròpia realitat corporal i la dels
altres, mostrant una actitud crítica cap al model esteticocorporal socialment
vigent.

- Ús de les tecnologies de la informació i la comunicació com a mitjà per a demanar informació, elaborar documents i fomentar un esperit crític amb relació a l’àrea.

- Usar les tecnologies de la informació i la comunicació de forma cooperativa i amb sentit crític per a obtindre informació relacionada amb l’Educació física, i per a establir intercanvi d’opinions amb l’alumnat d’altres centres docents.





En resum, l’àrea d’Educació física té, en quant a les competències digitals, el paper de procurar que els alumnes de primària estiguen preparats per a poder recollir informació sobre qualsevol aspecte relacionat amb l’àrea, cosa per la qual trobe que els sera de gran ajuda a l’hora de entendre i assolir conceptes referits a l’àrea d’Educació física.

D’altra banda, tambè poden establir contacte amb alumnes d’altres centres docents, i pense que els ajudara molt a l’hora de intercambiar opinions o de obtenir una ajuda alternativa.

També tracta un tema molt important a dia d’avui, com es el concienciar al alumnes sobre la valoració i acceptació de la pròpia realitat corporal així com també respectar la dels altres alumnes, i es tracta de que valoren i critiquen els missatges del propi cos procedents dels mitjans d’informació i comunicació, fet que, com ja he dit, es importantissim a dia d’avui degut al fort impacte que tenen els mitjans de comunicació aixi com de la societat en la gent en general.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio