jueves, 13 de marzo de 2008

Tasca 2

Per fer aquesta tasca he fet servir els buscadors de technorati i google i he seleccionat aquestos 14 blogs que he trobat més interessants. Per a trobar aquests blogs he utilitzat paraules o frases com: educació física i les TICS, les noves tecnologies aplicades a l’educació física, noves tecnologies i educació…Aquestos son els blogs que he considerat que mes s’aproximen a la tasca encomanada, per això, i encara que ha sigut difícil trobar-ne que parlaren d’aquests temes, els blogs elegits són aquests:


http://efcepcordoba.blogspot.com/2007/11/ciclo-de-conferencias-coloquios-de.html

http://proxectomaese.blogspot.com

http://florgonzalez.blogspot.com/2007/09/las-tic-en-la-educacin-fsica-de.html

http://becrigo.blogspot.com/2008/03/impacto-de-las-tic-en-educacin_7399.html

http://educacioncontic.blogspot.com/


http://diana-morcov.blogspot.com/


http://lasocint.blogspot.com/

http://tecnoedufisica.blogspot.com/

http://pepadance.blogspot.com/2008/01/tema-2-las-tic-en-la-educacin-1.html

http://ksian.blogspot.com/

http://blogdefranciguerrero.blogspot.com/

http://edublog-vazquez-celia.blogspot.com/search?q

http://paulinajo13.blogspot.com

http://tic-educar.blogspot.com



Desprès de vore entre aquestos blogs, he triat els que hem pareixien més interessants i els que trobe que de millor manera feien referència a la interacció entre noves tecnologies i educació física. Entre tots aquests he triat aquestos 5 blogs, son els següents:



http://efcepcordoba.blogspot.com/2007/11/ciclo-de-conferencias-coloquios-de.html

Aquest blog ens parla de la importància que estàn adquirint les noves tecnologíes en l’àmbit de la educació i, en concret, en la educació física. Per tant ens diu que el docent deu estar en reciclamient continu per a coneixer i saber utilitzar aquestes eines de treball, i recomana, també, que no siga una cosa individual sino que la compartim de forma col•lectiva per a poder aprendre els uns dels altres, ja que s’assegura que d’aquesta forma, al llarg del temps, cambiarem la nostra forma de donar les classes.


http://proxectomaese.blogspot.com

Aquest blog ens parla de les possibilitats de la tecnología per millorar els movimets en la pràctica de l’esport amb l’ajuda de les infografíes. De fet ens comenta que seria útil per millorar qualsevol tipus de movimient de qualsevol esport i també serviría per a ensenyar-nos coses bàsiques i molt útils per l’ E.F., com la RCP, la respiració, dolors d’esquena, etc.

http://florgonzalez.blogspot.com/2007/09/las-tic-en-la-educacin-fsica-de.html


El blog seguent parla d’enquestes fetes a profesors de primaria sobre les TIC, si les utilitzen de forma habitual, etc. Generalment els mestres no les utilitzen en les classes però si que estàn dispostos a introduir esta forma d’educació en els xiquets encara que la majoría preferisca que aço s’ensenye en les hores de treball dels ordinadors ja que consideren que aço no deu substituir a l’activitat motriu.

http://becrigo.blogspot.com/2008/03/impacto-de-las-tic-en-educacin_7399.html

Aquest blog es prou interesant perquè és dels pocs que he vist en els que es fa una critica, tant positiva com negativa, de les noves tecnologíes. M’agrada la manera que té de vore els diferents punts de vista, como per exemple, desde que les TIC son bones perquè faciliten molta informació a l’alumne en molt poc de temps, encara que no tots els alumnes tenen les mateixes ventajes ja que no tots disposen de ordenadors en casa, per diferents motius.

http://educacioncontic.blogspot.com/

Aquest blog diu que les noves tecnologíes estàn a tot arreu ja que és allò que passa en la societat. Per tant defen que la educació tindrá que modernitzar-se i amb això utilitzar les noves tecnologíes en l’àmbit pedagògic. Encara que també remarca que les noves tecnologíes tenen el seu lloc en la ensenyança, però com a recolzament.




L’ENTRADA PREFERIDA


L’entrada que mes m’ha cridat l’atenció de entre totes, i que mes compartisc en molts aspectes la seua opinió, es aquesta:



http://becrigo.blogspot.com/2008/03/impacto-de-las-tic-en-educacin_7399.html

IMPACTO DE LAS TIC EN EDUCACIÓN, por Beatriz Criado González

Aquest blog comença parlant de la importancia, aixi com de la repercució actual, de les noves tecnologies en la societat. Pense, al igual que en el blog, que no tenim perque fer-li la esquena a les TIC ja que estic d’acort en que l’escola, entre altres coses, té que preparar al alumne a moures en allo que el rodeja. De fet, trobe que les noves tecnologies serán un bon avanç en la educación en general, però també crec que aixo es té que utilizar com a recolzament tan per a l’alumne com per al mestre.
De totes formes no podem discutir les múltiples ventatges que ens proporcionen les noves tecnologies, tals com, per exemple, que son adaptables a qualsevol area curricular (matemàtiques, valencià, educación física), son una gran font de recursos o que faciliten en gran mesura l’acces a información de tot tipus i d’una manera ràpida.
Però no tot son ventatges, també hi podem trobar inconvenients ja que depenent de l’ús que li donem podem trobar desventatges com que en primaria l’alumnat es distrauria molt facilment, cosa que dificultaría molt poder donar la classe en condicions. També tindriem problemes si trobem el cas d’agún centre que, per problemes econòmics o altres, no pugen disposar dels recursos pertinents per a poder desenvolupar aquesta feina. O també poriem trobar el cas d’algún xiquet que a sa casa no tinga ordinador per diferents motius.
De totes formes, entre inconvenients i ventatges, trobe que no es deu substituir a la persona docent per aquestos mètodes, i mes encara quan parlem d’educació.
Finalment, trobe que deuriem trobar un equilibri entre l’activitat física i la possibilitat d’educar amb les noves tecnologíes per a no incrementar el sedentarisme que tants estrags esta fent en aquestos dies a la població, en concret a la població infantil.


REFLEXIÓ FINAL

Trobe que tot aquest mon dels blogs m’ha fet donar-me conter del poc que se d’ordinadors e Internet. De totes formes trobe que com a docent tenim que aprendre noves coses de forma continua i, ja que ara les noves tecnologies están a tot arreu, tenim que aprendre a utilizar-les.
Els blogs son una bona manera de poder compartir opinions i coneixement amb tot el mon i d’aquesta manera poder completar-nos poc a poc com a profesionals. Pense que es bo que pugam compartir coneixements i que no tenen que ser ningun secret.
Espere que aquestes activitats facen que millore amb els ordinadors e internet, encara que de moment encara necesite molta ajuda.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio